Centrum van Goddelijke Barmhartigheid

Sinds het Jaar van de Barmhartigheid (2016) organiseren we vanuit “de Kommel” geregeld een bedevaart naar het Barmhartigheidsheiligdom van Zr. Faustina in Krakau, gecombineerd met een bezoek aan het Museum ter nagedachtenis aan de H. Johannes Paulus II aldaar.

Vanuit deze bedevaarten is de wens gegroeid om in “de Kommel” ook een “Centrum van Goddelijke Barmhartigheid” te stichten. Vanuit een geestelijke verbondenheid met “Krakau” (zie: www.milosierdzie.pl) willen we hier op voorspraak van de H. Johannes Paulus II en de H. Faustina bijzondere aandacht schenken aan de barmhartigheid die God ons schenkt. Deze wens is door de bisschop van Roermond ondersteund en door de zusters in Krakau bevestigd met een reliek van de H. Faustina. Vorig jaar hebben we via Mgr. Dr. E. de Jong bij de aartsbisschop van Krakau een reliek van de H. Johannes Paulus II aangevraagd. Deze vraag is tot onze grote vreugde gehonoreerd: eind februari 2018 hebben we een “Bloedreliek” van de H. Johannes Paulus II ontvangen.

Beide relieken zijn op 8 april 2018 (Barmhartigheidszondag) tijdens de pontificale Eucharistieviering met Mgr. Dr. E. de Jong officieel “ontvangen en gepresenteerd”.

Elke dag wordt hier om 15.00 uur de Barmhartigheidsrozenkrans gebeden. Op verschillende dagen wordt om 15.00 uur ook het "uur van barmhartigheid" in het nederlands en duits gehouden. Dit uur wordt momenteel via livestream uitgezonden. Zie het programma onder Livestream

 
Boeken

Er zijn verschillende boeken te koop m.b.t. de goddelijke barmhartigheid.

In het Nederlands is er een biografie te verkrijgen, tevens ook het dagboek van Zr. Faustina. Beide boeken liggen in "de Kommel" in de "boekenhoek". Deze boeken zijn ook direct te bestellen via www.dagboekzusterfaustina.com.

In "de Kommel" is ook verkrijgbaar een klein boekje "Verering van de goddelijke barmhartigheid" (kosten 1,50 euro).